Budget Bikken Part 2: Vega Tortilla Taart

2 personen eten voor maximaal 5 euro

De inflatie is deze maand gedaald naar 5,7% volgens het CBS, maar de voedingsmiddelen waren 13,1 procent duurder in vergelijking met vorig jaar. No shit Sherlock!! Voor iedereen die nu al met samengeknepen billen in de rij van de kassa staat, komen we deze maand extra vroeg met Budget Bikken part 2!

Daar waar we er vorige maand nog goed vanaf kwamen met de ‘to good too go’ box voor €5, was het nu een strijdt om de laatste centen. Een gerecht met vlees bleek een onmogelijke puzzel, daarom koken we vandaag vega.

Denk je nu ‘leuk recept, maar voor mij iets te simpel’ of ‘wat nou inflatie’? Je kan de tortilla taart natuurlijk ook naar eigen wens aanpassen!

Tips: gehakt toevoegen, geraspte kaas op de topping, zelf groenten snijden (paprika, mais, uien, kidneybonen, prei, courgette, champignons, knoflook).

WAT heb je nodig?

- Tortilla wraps €0,99
- Tomaten blokjes €0,69
- Crème fraîche €0,99
- Roerbakgroenten €1,19 (aanbieding)
- Mozzarella €0,89
Totaal: €4,75 bij de ALDI


HOE maak je het klaar?

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Verwarm in een pan wat olie en voeg hieraan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met kruiden die je in de kast heb staan. Wij hebben gebruikt: uienpoeder, knoflookpoeder, chilivlokken en ras el hanout. Wees vooral niet te zuinig!

Verwarm in een andere pan wat olie en bak hierin even kort de roerbakgroenten. Voeg de groenten bij het tomaten mengsel en proef of alles op smaak is. Zo niet, voeg vooral nog wat kruiden toe.

Leg een tortillavel in een ronde ovenschaal en bestrijk deze met een laagje crème fraîche. Hier bovenop gaat een schep van het groente-tomatenmengsel. Vervolgens weer een tortillavel met crème fraîche en een schep van het mengsel net zo lang totdat de vellen op zijn (of het mengsel). Op de bovenste laag komt alleen de crème fraîche met de mozzarella in plakjes gesneden. Heb je nog wat kaas in huis liggen? Bestrooi de topping dan extra. Toevallig ook nog een rood uitje? Mag er ook op!

Bak de tortilla taart zo’n 15 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.