Hollyfood - Bridget Jones’ Blue soup

‘Yo, listen up, here's the story… I'm blue, da ba dee daba die, da ba dee daba die’

De soep werd niet opzettelijk blauw; Bridget Jones zou prima in het format van Brand in de Keuken passen. Onbedoeld gaat er vaak wat mis in haar leven... De hoofdpersoon uit een column in de Britse krant ‘The Independent’ werd gezien als een realistische heldin, waarbij een perfect leven verre van dichtbij is. De struggles van een vrouw rond de 30. Ach, we kunnen het allemaal benoemen, maar we gaan ervan uit dat je dat zelf wel weet. Nodig je beste vrienden uit en...

 

WAT heb je nodig:
- 1 Prei
- 1 Stengel bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 3 aardappels
- 2 kippenbouillonblokjes (zero zout/zoutloos)
- 250 ml slagroom
- 1 el sour cream
- Blauwe kleurstof (van Dr. Oetker bij de taartspullen)
- 1 tl boter
- Zout
- Peper
- Extra: staafmixer of foodprocessor

 

HOE maak je het klaar:

Snijd de prei en bleekselderij in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Daarna nog even de knoflook fijn snijden en dat was het snijwerk.

Bak de prei en bleekselderij aan, voeg daarna de knoflook toe en uiteindelijk de aardappels. Voeg 1 liter water toe met 2 kippenbouillonblokjes en breng het geheel aan de kook.

Nadat de pan 30 minuten heeft gekookt, laat je deze afkoelen (om de scène te voorkomen dat de soep door de hele keuken vliegt) en pureer de soep met een staafmixer of in de foodprocessor. Doe de soep terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe wanneer deze te dik is geworden. Verwarm de soep, maar breng hem niet meer aan de kook. Voeg zout (veel zout) en peper toe om de soep op smaak te brengen en de slagroom. Hierna kan de blauwe kleurstof toegevoegd worden. Niet de hele tube in één keer, maar een paar kneepjes op gevoel. Roer alles door elkaar en voeg nog wat extra’s toe wanneer je denkt dat het niet blauw genoeg is of wanneer je kleurenblind bent, net als Barry.

Tot slot: de sour cream kan worden toegevoegd samen met de boter. Roer nog een paar keer door de soep en hij is klaar.

 

De wijntip van Robert Bouman van Wine2B

Santa Maria La Palma

Deze Vermentino is als een verfrissende duik in de Middellandse Zee. De wijn toont een licht strogele kleur met subtiele groene hints, die zomerse vrolijkheid uitstraalt. Het boeket betovert je met zijn evenwichtige, delicate maar toch uitgesproken geur, die je doet denken aan rijpe appels. Bij elke slok ervaar je een harmonieuze smaak die droog, maar niet scherp is. Het palet is knapperig en levendig, met een sprankelende frisheid. Na elke slok blijft er een subtiele amandelachtige nasmaak hangen, die je keer op keer doet verlangen naar nog een slok. Deze Vermentino is een ware expressie van het territorium, waarbij de ziltigheid en frisheid rechtstreeks uit het water lijken te komen. Het is een wijn die je meeneemt op een sensorische reis naar de kust van Sardinië, waar je de zeewind kunt voelen en de smaken van het land kunt proeven. De wijn is met de naam Blu tenslotte ook vernoemd naar het prachtige uitzicht wat de druiven hebben over de azuurblauwe Middellandse Zee.

Bestel de wijn bij Wine2B. Klik hier!

 

Enjoy your meal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.