Budget Bikken Part 1

2 personen eten voor maximaal 5 euro

 

De maand duurde te lang, het salaris was weer te weinig, de inflatie was te hoog, dat restaurant te duur, een terrasje te veel, een onverwachte rekening, de belastingdienst kwam met een blauwe enveloppe of je had die schoenen niet moeten kopen en tóch wel gedaan. Wat de reden ook is... er moet nog wel gegeten worden, maar het geld is op!

 

Het gebeurt hier iedere maand en nul schaamte daarvoor. Eerder een sport om zo creatief mogelijk om te gaan met de laatste euro’s. Daarom gaan we elke laatste week van de maand ‘Budget Bikken’ en wij nemen jullie daarin mee.

 

Deze keer de ‘Too Good To Go’ maaltijdbox van de Dekamarkt, te bestellen in de Too Good To Go app. Bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan, maar wij gaan vooral rood staan tegen. Het heeft in ieder geval impact ;). We laten ons verrassen door de inhoud en gebruiken alleen de producten die in de tas zitten. Daarbij mogen we wel de kruiden en olie die we in huis hebben gebruiken om de boel op te fleuren.

 

De maaltijdbox bracht ons het volgende voor €5,-
- Kipshoarma
- Aardappelschijfjes
- Smultaartje
- Champignons
- Uien
- Yoghurtjes
- Kwarktaart
- Panini
- Tagliatelle Carbonara (kant en klaar)

 

En van het bovenstaande hebben we drie maaltijden kunnen maken.

- Maaltijd 1: kipshoarma opbakken met de champignons en uien, serveren met de gebakken aardappelschijfjes en een klodder mayo. Met als toetje de kwarktaart.

- Maaltijd 2: Vooraf een smultaartje en daarna de tagliatelle carbonara.

- Maaltijd 3: yoghurtje met de panini (als lunch gegeten).

 

Wil je weten hoe ons dat is vergaan en wat we ervan vonden? Luister aflevering 6 van de podcast!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.