Pappardelle met lamsgehakt en lamslever

Als er één pasta met lam over de dam is... volgen er sowieso meer!

Veel mensen vinden lam taai of te uitgesproken van smaak. Hoe men aan deze ervaring komt? Waarschijnlijk hadden ze te maken met een wat ouder lam. Tot één jaar is een lam een lam, daarna wordt het een schaap. Een jong lam is juist heerlijk mals, naarmate hij ouder wordt en richting een schaap gaat, wordt zijn vlees roder van kleur en sterker van smaak.

Lamsgehakt is het meest toegankelijke stukje lamsvlees, wij maken deze net iets spannender met lamslever. Lamslever heeft een wildachtige smaak en maakt het gerecht uitgesprokener. Wordt het je iets te spannend? Je kan de lamslever ook weglaten en voor safe gaan met alleen lamsgehakt.

 

Bereidingstijd: 45 min
Aantal personen: 4

 

WAT heb je nodig?
- 1 pastinaak
- 1 winterpeen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes oregano
- 175 gr lamslever
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 700 gr lamsgehakt
- 500 ml passata
- 1 glas rode wijn
- 500 gram pappardelle
- 200 gr pecorino

Extra: keukenmachine met hakmes

 

HOE maak je het klaar?

Maak de pastinaak en winterpeen schoon, halveer deze en snijd ze in plakjes. Leg de helft apart.

Snijd vervolgens de ui en knoflook en ris de blaadjes van rozemarijn en oregano. Doe deze samen met de lamslever, venkelzaad, komijnzaad, peper, zout en de helft van de pastinaak en winterpeen in de keukenmachine en hak tot een fijn mengsel.

Bak in een koekenpan zo’n 5 minuten de andere helft van de pastinaak en winterpeen in wat olijfolie. Voeg hieraan het mengsel uit de keukenmachine toe en bak dit 5 minuten mee. Rul vervolgens het lamsgehakt nog zo’n 8 minuten mee. Voeg de passata en wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat de pastasaus zo’n 20 minuten pruttelen.

Breng een pan water aan de kook en maak de pappardelle klaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Rasp ondertussen de pecorino en voeg de helft hiervan toe aan de pastasaus. Wanneer de pappardelle gaar zijn, giet je deze af en voeg je ze toe aan de saus. Schep alles nog even door. Strooi de overige pecorino over de pasta bij het opscheppen op de borden.


Buon appetito!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.