Surinaamse Zuurkoolstamppot

Nog een maand voordat de lente begint en je uit je winterdip kan komen. Nu al zin in tropische sferen? Wij hebben het antwoord: Surinaamse zuurkoolstamppot!

 

Aantal personen: 4


WAT heb je nodig?

- 75 gram pancetta
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram kipshoarma
- 500 gram zuurkool
- 1 tomaat
- 4 pimentkorrels
- 2 Salaam blaadjes
- 1 tl komijnzaad (gemalen)
- 1 tl korianderzaad (gemalen)
- 1 tl nootmuskaat
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 gram aardappels of flespompoen
- 1 bouillonblokje
- 500 ml water
- 1 Hema rookworst
- 2 tl madame Jeanette (gemalen)
- Peper
- Zout


HOE maak je het klaar?

Snijd de pancetta in stukjes samen met de ui en knoflook en bak deze aan in een braadpan. Voeg vervolgens de kipshoarma hieraan toe en bak ook deze aan.

Snijd de tomaat in grove stukken en voeg deze samen met de kruiden (pimentkorrels, Salaam blaadjes, komijnzaad, korianderzaad, nootmuskaat) en tomatenpuree toe aan de pan.

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en snijd ondertussen de aardappels (of pompoen) in stukken. Voeg beide toe aan de pan samen met 500 ml water en een bouillonblokje. Schep alles even en door en breng het aan de kook. Laat de pan 25-30 min koken/pruttelen met de deksel erop.

Wanneer de aardappels (of pompoen) beetgaar zijn en het vocht is verdampt kan het geheel gestampt worden. Tip: haal de Salaam blaadjes er eerst uit!

Snijd de rookworst in stukjes en laat deze nog heel even mee verwarmen. Om het gerecht wat meer pittigheid te geven voeg je 2 tl madame Jeanette toe. Tot slot naar eigen wens peper en zout.

 

Nyan Switi!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.